Om oss

Jag heter Marie och mina hundar heter Wilmer, Sonja och Sniff.

Vi kan nu även stoltsera med att vara 2 av de 5 första hundarna i Sverige som söker och hittar både mördarsnigelägg och mördarsniglar! Och även den svarthuvade snigeln! Det har tagit ett år för att både få fram ägg att träna på, lära oss allt om sniglarna och deras livscykel och framförallt att få hundarna att hitta och markera doften. Hur mycket doftar ett snigelägg? Och skiljer sig mördarsnigelägg från andra snigelägg? Vi har haft ett fint samarbete med Emma, geobiolog från Lunds univeristet, Ted von Proschwitz som är snigelexpert vid Göteborgs universitet och så har vi utbildat oss i samarbete med HundCampus i Hällefors. 

Sonja är min första hund jag haft sen valpben och Wilmer kom till oss för sex år sen och vände upp och ner på vår tillvaro. Jag lovade honom att aldrig ge upp, vi skulle klara det! Få rätsida på hans rädslor, utfall och annat han hade med i bagaget. Vi är inte ända framme men vi har kommit riktigt långt. Jag brukar presentera honom som Wilmer - killen som lärt mig så mycket om mig själv! Sniff flyttade in nu i december, läs mer på bloggen om honom!

Vi håller på med allt som gör nosen glad, spår, viltspår, mantrailing, specialsök och vi hade en kort karriär inom NW men efter vi startade utbildningen till vägglushundar på HundCampus håller vi inte på med NW-dofter. Däremot söker vi puck i vatten, gasolläckor och annat kul. Och Wilmer är diplomerad- och Sonja cerifierad vägglushund. Hur coolt är inte det då? Från hittehund till tjänstehund!

Jag är utbildad specialsöksinstruktör hos Motiverade hundar/Jessica Mann som jobbat på HundCampus i Hällefors tidigare.
Utbildad hundinstruktör på Attitydhundkunskap/ Jessica Mann & Jenny Marek och för samma duo har jag utbildat mig till hundpsykolog/beteendeutredare. Och jag har hunnit avsluta en ett-årig utbildning i Avancerat specialsök på HundCampus Hällefors och vi är just hemkomna från en veckas spårläger på samma ställe. Nu är jag igång med privatträning med en av HundCampus instruktörer så att Sniff kan komma ifatt smårackorna. Han har visat sig vara en fantastisk arbetskamrat och snart startar han sin utbildning till snigelhund. 

Jag älskar själv att både hålla och gå på kurs. Vi har provat det mesta från barmarksdrag, apportering, lekkurs, lydnad, agility, varit på Blygerläger, blygerhelg, BAT, viltspår, mantrailing, inomhussök, NW, specialsök, spår, SWDI, kongsök mm. och varit på otaliga föreläsningar -  det är ju så kul!