Om oss

Jag heter Marie och mina hundar heter Sonja, Sniff och #ohmaigod. 

Vi kan stoltsera med att vara 2 av de 5 första hundarna i Sverige som söker och hittar den svarthuvade snigeln! Det tog ett år för att både få fram ägg att träna på, lära oss allt om sniglarna och deras livscykel och framförallt att få hundarna att hitta och markera doften. Hur mycket doftar ett snigelägg? Och skiljer sig dessa snigelägg från andra snigelägg? Vi har haft ett fint samarbete med Emma, geobiolog från Lunds univeristet, Ted von Proschwitz som är snigelexpert vid Göteborgs universitet och nu har vi i fyra säsonger hjälpt Länsstyrelser runt om i landet med att kartlägga spridningen. 

Sonja är min första hund jag haft sen valpben och fyller 15 år i år. Wilmer som tyvärr inte finns med oss längre kom till oss för nu snart 10 år sen och vände upp och ner på vår tillvaro. Jag brukar presentera honom som Wilmer - killen som lärt mig så mycket om mig själv! Det var tack vare honom jag lärt mig allt jag kan. Sniff flyttade in i december för två år sen och är en drömhund på alla sätt och vis. Min spanska lilla charmör! I höstas flyttade #ohmaigod in och jag som aldrig skulle ha en border collie är nu helt såld… så himla rolig och galen liten hund!

Vi håller på med allt som gör nosen glad, specialsök, spår, eftersök på försvunnen person och även husdjur, mantrailing och så har vi gjort lite sökuppdrag för forskare på Lunds Universitet. Vi söker även puck i vatten, gasolläckor och annat kul. Sonja är pensionerad snigel- och vägglushund. Hur coolt är inte det då? Sniff är en multi purpose hund och vi får se vad #ohmaigod ska sniffa fram?  Än så länge har hon bara spelat sökhund i reklamfilm för IKEA och det gjorde hon riktigt bra!

Jag är utbildad specialsöksinstruktör hos Motiverade hundar/Jessica Mann som jobbat på HundCampus i Hällefors tidigare.
Utbildad hundinstruktör på Attitydhundkunskap/ Jessica Mann & Jenny Marek och för samma duo har jag utbildat mig till hundpsykolog/beteendeutredare. Och jag har en ett-årig utbildning i Avancerat specialsök på HundCampus Hällefors och ett år med vägglusutbildning på HundCampus i Halmstad. Vi har tränat Sniff till ogräshund för Jens Frank på SWDI och spårkurs för Tobias Gustavsson. I år satsar jag på ännu en ettårig instruktörsutbildning i specialsök. Denna gången för Canine Consulting by Tobias and Boki. Jag och poliser från större delen av världen… ska bli så kul och lärorikt! 

Utöver det gör jag beteendeutredningar för FirstVet på nätet. Väldigt givande uppdrag! 

Jag älskar själv att både hålla och gå på kurs. Vi har provat det mesta från barmarksdrag, apportering, lekkurs, lydnad, agility, varit på Blygerläger, blygerhelg, BAT, viltspår, mantrailing, inomhussök, NW, specialsök, spår, SWDI, kongsök mm. och varit på otaliga föreläsningar -  det är ju så kul!