Om oss

Jag heter Marie och mina hundar heter Sniff och #ohmaigod.

Wilmer & Sonja som var orginalbyrackorna är inte längre med oss...

Vi kan stoltsera med att vi hade de 3 av de 6 första hundarna i Sverige som sökte och hittade den svarthuvade snigeln! Det tog ett år för att både få fram ägg att träna på, lära oss allt om sniglarna och deras livscykel och framförallt att få hundarna att hitta och markera doften. Hur mycket doftar ett snigelägg? Och skiljer sig dessa snigelägg från andra snigelägg? Vi har haft ett fint samarbete med Emma, geobiolog från Lunds univeristet, Ted von Proschwitz som är snigelexpert vid Göteborgs universitet och nu har vi i fyra säsonger hjälpt Länsstyrelser runt om i landet med att kartlägga spridningen. 

Sonja var min första hund jag haft sen valpben och blev 15 år. Wilmer som tyvärr inte heller finns med oss längre kom till oss och vände upp och ner på vår tillvaro. Jag brukar presentera honom som Wilmer - killen som lärt mig så mycket om mig själv! Det var tack vare honom jag lärt mig allt jag kan. Sniff flyttade in i december för tre år sen och är en drömhund på alla sätt och vis. Min spanska lilla charmör! Förra hösten flyttade #ohmaigod in och jag som aldrig skulle ha en border collie är nu helt såld… så himla rolig och galen liten hund!

Vi håller på med allt som gör nosen glad, specialsök, spår, eftersök på försvunnen person och även husdjur, mantrailing och så har vi gjort lite sökuppdrag för forskare på Lunds Universitet, varit med i ogräsprojektet i Skara och annat kul. Sniff är en multi purpose hund och vi får se vad #ohmaigod ska sniffa fram?  Än så länge har hon bara spelat sökhund i reklamfilm för IKEA och det gjorde hon riktigt bra! Och så har båda hundarna sökt humlebon för Hundbiologens forskning - kul uppdrag!

Tidigare  är jag utbildad specialsöksinstruktör hos Motiverade hundar/Jessica Mann som jobbat på HundCampus i Hällefors tidigare.
Utbildad hundinstruktör på Attitydhundkunskap/ Jessica Mann & Jenny Marek och för samma duo har jag utbildat mig till hundpsykolog/beteendeutredare. Och jag har en ett-årig utbildning i Avancerat specialsök på HundCampus Hällefors och ett år med vägglusutbildning på HundCampus i Halmstad. Vi har tränat Sniff till ogräshund för Jens Frank på SWDI och spårkurs för Tobias Gustavsson. I år går jag som sagt ännu en ettårig instruktörsutbildning i specialsök. Denna gången för GrittyK9 by Tobias and Boki. Jag och poliser från större delen av världen… det är så kul och lärorikt! Och som inte det räckte går jag även en Conservation Dog Handler-utbildning hos K9 Conservationist. Satsta på att bli en Conservationista....

Utöver det gör jag beteendeutredningar för FirstVet på nätet. Väldigt givande uppdrag! Och så gör jag uppdrag för och tillsammans med Milene Wallin på Braver dogs, väldigt tacksam för det samarbetet!

Jag älskar själv att både hålla och gå på kurs. Vi har provat det mesta från barmarksdrag, apportering, lekkurs, lydnad, agility, varit på Blygerläger, blygerhelg, BAT, viltspår, mantrailing, inomhussök, NW, specialsök, spår, SWDI, kongsök mm. och varit på otaliga föreläsningar -  det är ju så kul!