KURSER OCH ANDRA AKTIVITETER

Beroende på aktivitet är vi antingen i Sökhuset på Alnarp, ridhuset i Genarp eller i skogen.

BOKA DIN PLATS HÄR!

Aktuella kursstarter är spår den 8 juni och valpkurs den 10 juni.
Gå till formuläret nedan för att boka din plats.

AKTUELLT

Aktuella träffar:
Vill du anmäla dig eller boka en föreläsning?  Maila till info@byrackaforever.se så skickar jag mer information till dig! 

VALPNOSEN: 
NÄR: 10, 17, 24/6 och 1/7
VAR: Alnarp
PRIS: 1495 kr, max 4 deltagare
Under lekfulla former lär din valp sig hur den bäst använder sin fantastiska nos. Hur den kan söka både torra och våta substanser. Kanske ska ni hålla på med spår, Nose Work eller Kongsök i framtiden och då har ni redan lagt grunderna från valpben. Vi varvar teori med praktiska övningar! 

SENIORNOSEN:
NÄR:  
VAR: Alnarp 
PRIS: 1595 kr, max 4 deltagare 
Har du en mysig senior med stela leder? Som har svårt att aktivera sig fysiskt men som behöver lite mental träning?? Häng med på premiären av Seniornosen. Stillsamma och försiktiga nosigheter helt anpassat efter din hund. Vi varvar teori med praktiska övningar. 

SPÅRTISDAGAR:  
NÄR: 8, 15, 22, 29/6                                      VAR: Lomma/Alnarp  
PRIS: 1950 kr/ekipage  
4 deltagare ses 4 tisdagskvällar och börjar helt från grunden. Hur får vi din hund att spåra efter dig eller någon annan person? Vad är det egentligen för doft hunden följer? Och kan vi störa din hund med ett korsande spår?
Vi börjar på Alnarp och sen får vi se var spåren tar oss...
Alla hundar kan vara med och inga nosiga förkunskaper krävs. Din hund behöver dock kunna vila i bilen när den väntar på sin tur.

KANTARELLKURS:
NÄR: 24 OCH 25 JULI KL. 10-16
VAR: SJÖBO
PRIS: 2350 KR
Nosig kantarellhelg i samarbete med På egen tass i Sjöbo. Läs mer här www.paegentass.se Det blir en intensiv och rolig helgkurs med både teori, sökbana, markeringar, sökrutor och såklart både diplom och en härlig fika i skogen. Häng med och lär din hund att hitta skogens guld - kantarellen! Denna kursen bokas via På egen tass hemsida (se ovan). 

INOMHUSSÖK

Här söker hundarna människor som gömt sig i ett tält, i en tunnel eller vad vi tagit med just denna gången .
Hundarna gör 3 x 3 sök och det tar drygt 2 timmar när det är 4 ekipage med.

Vi håller till i ett ridhus nära Dalby .
PRIS: 375 kr/ekipage vid 4 deltagare Aktuella datum: 
14/2, 14/3, 18/4, 16/5, 6/6 


MANTRAILING! 
Fredag kl 18:00-21:00                                    Lördag kl 10:00-13:00      
Söndag kl 10.00-13.00

VAR: Alnarp med omnejd
PRIS: 1975 kr  

En riktig kul aktivitet som inte behöver ha så lång liggtid som spåret.
Mantrailing påminner om ID-sök men vi letar bara efter människor som "frivilligt" gått vilse. Det behövs en smeller, doft från den försvunne, som hunden får nosa på och sen bär det av.
Vill du göra det i skogen eller på Mobilias parkeringsplats? Det funkar överallt men vi håller till på Alnarp mellan Malmö och Lomma.   
SPÅR

Spåra i skogen eller på asfalten?  
Det spelar ingen roll om du är nybörjare eller van spårare. Här anpassar vi spåren efter er.  Ökar svårigheten efter hand men vi ger alltid hunden en chans att lyckas.
Vi håller till runt Malmö med omnejd.
PRIS: 475 kr/ekipage vid 4 deltagare

SPECIALSÖK 

Nosaktivitet där vi lär hunden att söka på en speciell doft (etikett) och att diskriminera övriga dofter, störningsdofter.
Vi håller till på Alnarp i Sökhuset eller i Saxtorps hundcenter.
PRIS: 475 kr/ekipage vid 4 deltagare

BOKA FÖRELÄSNINGAR:1. MÖRDARSNIGELÄGG - vi har avsatt ett år för att lära oss och hundarna allt om dessa skadedjur - går de att utrota med hjälp av våra hundar?
2. VÄGGLÖSS - att arbeta med civil tjänstehund. 3. AVANCERAT SPECIALSÖK - finns det något hunden inte kan hitta? 4. HUNDTRÄNING - etologi, positiv förstärkning och hur fungerar inlärning?