SPANJOREN SOM FLYTTADE IN MED BULLER OCH BRAK!

December är uppenbart en bra månad att skaffa sig en ny hund. När jag tänker efter så kom faktiskt både Sonja och Wilmer i december. Som små fluffiga julklappar! Fast Wilmer var inte valp när han flyttade in. Om jag kommer ihåg rätt så var han nog runt 1,5 år. Ungefär. Och oviktigt! 

Denna vintern kom Sniff från Spanien via https://bffstrays.se/ , som gör ett fantastiskt jobb. De kör alltid hem hundarna till Sverige i deras van med plats till 6-8 hundar om jag inte minns fel. Fantastiskt att de slipper flygresan som ofta skapar både ljud- och andra rädslor hos hundarna. 

I vart fall fick jag filmer och bilder skickade till mig under resans gång, och var gång de pausade så lekte han helt galet och så ville han sitta i knät. Gulle! Jag skulle hämta honom i Helsingborg och jag var såklart lite nervös för jag visste inte så mycket om honom. Det hade varit svårt för mig att se på bilderna hur stor han kunde vara och de måtten jag fått från hans svenska jourmatte i Spanien lät helt galna... så stor och så smal och så lätt? Hur ser han ut egentligen? Jag körde till Helsingborg och när de öppnade bilen och lyfte ut honom så kom tårarna! "Han är ju helt perfekt" sa jag mellan snyftningarna. Och det är han verkligen! 

Vi åkte hem till Alnarp och där väntade Gaby, min mentor från Bff-strays och som jag känner sen tidigare. Vi gick ut i träningshuset och jag hämtade Sonja och Wilmer. Sonja är cool med andra hundar och sa " Välkommen, men bara så du vet. Vissa saker är det jag som bestämmer här hemma!" OK - sa Sniff. Wilmer tyckte inte att det var det bästa som hänt men det gick ändå över förväntan. Sniff lekte som besatt, hur kunde han ha den energin efter 35 timmar i bilen?? 

Efter ett par veckor med kompostgaller så alla fick vara ifred och få sin egentid, en av killarna hade alltid tunt koppel på sig inomhus och de var bara tillsammans när jag var med, så gick det faktiskt bättre och bättre. De gick minst en promenad ihop om dagen och Wilmer blev lite nyfiken och bjöd upp till lek och Sniff svarade så fint. Sniff hade svårt att vara ensam, helt förståeligt, men däremot så älskar han bilen så det blev ett himla pusslande med promenader, träning, jobb och inköp. Men han låg så fint och avslappnat i bilen och hade ofta sovit när jag öppnade dörren. Jag har värme i min bil och det har ju helt klart hjälpt de kalla dagarna. 

Jag började ensamhetsträningen från scratch. Filmade honom, bad grannen lyssna när jag gick ut och det gick helt utmärkt. Jag ökade tiden successivt, minskade den ibland och jag såg ingen stress eller hörde något ljudande på filmerna. Kollade med Gaby, nej hon såg heller ingen stress. Jippie!! Så skönt för både honom och mig. Nu har jag inga problem med att lämna honom ett par timmar, även om det händer sällan. Men lämnar jag alla tre hemma så är det fortfarande med kompostgaller uppe. Jag litar inte helt på lille Wilmer...

Sniff har bara packat med sig bra saker i sin lilla resväska han flyttade in med. Han är snäll, rolig, omtänksam, pigg, kelig, följsam, lyhörd och har en fantastisk av- och påknapp. Allt är kul och han är farligt kvickänkt.

Jag hade anmält oss till Blyger Online hos https://motiveradehundar.se/ och även om han inte är en blygerhund så har vi haft stor hjälp av Jessica som försökt guida oss i targetträning, motbetingning och inte minst den galna leken. Jag har aldrig haft en hund som ger allt i både träning och lek. Sjukt kul! 

Han visade sig vara ett naturbarn i både specialsöket och i spåret, han tycker att det är roligast av allt. Underbart! Nu får vi hjälp av Maria på https://norrakedumshundcenter.se/ för att komma ifatt Wilmer och Sonja. För såklart ska Sniff vara med och söka sniglar till våren och sommaren. Ska bli så kul att komma igång. 

Vi vann en kurs i dirigering med Apportering till vardag och fest via https://klickerforlaget.se/ i deras julkalender och den ska vi snart ta oss an! Vi hade faktiskt mer tur och vann även en stor säck hundmat från https://www.olivers-petfood.se/ och en Tractive GPS från https://furryfriends.com/sv/ Det blir toppen så jag inte tappar bort Sniff. I ett sorkhål eller vad han nu kan hitta på! 

Snacka om att december varit en bra månad! Ja förutom Covid-19 då. Så!

Håll ut. Håll i. Håll avstånd! Även när ni tränar hund! 

Allt gott från rackeriet, 

Sniff, Wilmer & Sonja 

med matte Marie