SOM TIDEN GÅR!

Vad har hunnit hända detta tokiga år? 

I början på året startade vi en ett-årig utbildning i avancerat specialsök på HundCampus i Hällefors, det är fantastiskt kul och nördigt och det kräver en hel del träning. Och det är kul! Det går både framåt och bakåt och så helt plötsligt hittar vi rätt! Det är jackpot det! 

Jag är med i en fantastisk grupp, Animal training academy som är väldigt aktiv på facebook med riktigt bra föreläsningar, poddar och annat som är perfekt att lyssna på i bilen på väg till Hällefors. Det tar ca 6-7 h  bilen med kissepauser så jag hinner lyssna på riktigt mycket! Rekommenderas då där fins så mycket kunskap samlat på ett ställe. Alla är hjälpsamma och det är en väldigt  trevlig stämning i gruppen. Den finns som både gratis- och betalverision. 

Covid-19 kom. Satte alla våra liv på paus på något sätt och jag jobbade mycket hemifrån med mitt dagjobb. Det braiga med hundträning är ju att det kan göras utomhus och med stort avstånd så det fortsatte vi med. Men allt annat. Familj och vänner, det fick skötas via Zoom, Facetime eller telefon. Sån tur att vi kan kommunicera på så många sätt idag. Det gör det lättare att uthärda! 

Vi har just kommit hem från en veckas spårläger uppe i Hällefors. Där togs som vanligt allvarligt på avstånd, handsprit och annat för att undvika att Covid-19 sprider sig. Wilmer tappade både glädje och motivation i spåret för ett tag sen. Jag trodde först han hade fått noskvalster eller halsinfektion men sen kunde jag ju se att han spårar fantastiskt på våra promenader och på sökplattformen och i annan träning. Hade jag förgiftat signalen "Spår!"? Vi fick fantastisk individuell hjälp att hitta tillbaka till det vi en gång hade och i söndags gick han ett spår på hemmaplan och han gjorde det både motiverad och glad. Och sjukt stolt efteråt!


Nu ska det planeras Mantrailing tillsammans med R+Hundskola, vi kör en gemensam kurs i helgen. Ska bli kul att se hur de olika ekipagen utvecklas. 

Önskar er en fin sommar!

Marie & Byrackorna