Inga vägglöss med hem!

Det blev en svår helg för många av oss!
Denna helgen var Larry Hanson från Bed Bug Foundation (BBF) på besök och det är han som i slutändan ska ge oss våra liscenser i december. Han var en hård nöt. Rak och ärlig. Och inte helt tydlig eller rättvis i mellanåt!

Och det han förkunnade gick lite stick i stäv med det vi hade gått igenom de andra två helgerna vi varit där och det skapade såklart både osäkerhet, stress och frustration hos många. Hundträning kan vara väldigt känsligt!

Han var väldigt, väldigt kunnig på sitt område och han har ett helt vägglus-laboratorium och utbildningscenter i Tyskland. Who can argue with that!
BBF är inget vinstdrivande företag utan är bl.a sponsrat av Frankfurts flygplast.
 

Wilmer var så duktig på plattformen med massa störningar och liten etikett men i rumssöket så låste han sig helt! Han hittade doften fint (genom vittring) men han presterade inget sökarbete alls.
Larry gav oss hemläxa att söka all mat, dra köttbullar längs väggar och låta honom söka på det. "Klara färdiga sök!" i gräset och att få upp honom i tempo. Och mig själv... Jag har nog missförstått det där med "att vara i bubblan" tänkt att det skulle vara ett lugn. Men jag behöver hitta en "action-bubbla" till oss! Och jakten på den har redan börjat.
Är det kanske så att Wilmer tycker det är jobbigt att söka inomhus? Utomhus i både spår, viltspår och mantrailing går det ju fantastiskt bra. Behöver han vinden för att komma igång? Vi sökte optimerat Liptons gula the, Yellow label, utomhus med massa störning på kursen med SWDI häromhelgen och det gick superfint. Vad händer inomhus?

Det blir myckat att klura på till nästa gång. Och då får vi äntligen våra vägglöss!

Imorgon är det den 1. maj och vad passar bättre med en ledig dag för att aktivera nosen.

Hoppas att vi ses i spåret!