Hur har det gått för luspudlarna?

Det var längesen jag hörde av mig och kanske är det för att livet går i 190! I omkörningsfilen...

Vår träning går framåt, såklart med bakslag men så är det ju i livet!
Vi har varit i Hamstad på HundCampus en långhelg i månaden och tränat och lärt oss nya saker. Vi har varit hemma hos okända och kända, snälla människor som öppnat sina hem, vi har varit på hotell, på stugby, på vandrarhem och vi har även sökt utomhus. Allt för att rackorna ska få minnesbild av att vägglössen kan finnas överallt. Inte bara i Halmstad...

Och i förra veckan var jag hos Jakt & Skytte i Staffanstorp och höll ett föredrag om specialksök och om vägglöss. Det var väldigt uppskattat och riktigt kul! Jag skulle lätt tänka mig att bli Årets talare om folk vill höra om vägglöss... Sonja charmade publiken och de fick gömma lössen inne i lokalen som Sonja sen så fint letade upp och markerade. Kul erfarenhet!
Kvällen slutade med att jag fick testa att skjuta i deras skjutbiograf - jättekul!!

Utöver föredrag och vägglöss har vi tränat väldigt mycket viltspår. Som galningar faktiskt! Det går liksom inte att låta bli. I ösregn, mer ösregn och en enkel dag med fint väder. Inget stoppar oss! Det resulterade i att vi har anmält oss till att gå öppen klass nästa söndag - håll tummar och tassar för att det går vägen. I så fall ska jag fira med en mjukglass på vägen hem. Och alkoholfritt bubbel på plats (så jag kan köra hem...)

Vi har även tränat en del specialsök med Kong, rackorna har inga problem att byta dofter. Känns tryggt! Sonja var ute på ett ID-sök (är ej utbildad) efter en försvunnen katt. Jag bad ägaren klippa små bitar från kattens filt och så packade jag in sökbanan i bilen och hade både kanin och lamm som störning. Två rumssök och sen gav vi oss ut och leta. Sonja har aldrig spårat så snabbt. Och långt. Sen blev hon trött och jag trodde att hon hade tappat spåret men så plötsligt blev det drag i linan och vi hittade deras andra katt!! Jättebra jobbat med de förutsättningarna, såklart fanns även den kattens doft på filten. Kul uppdrag även om vi inte hittade rätt katt.

BAT-promenader har vi också gått en del. Med ett härligt gäng med hundar som är på alla olika reaktivitetsnivåer. Det har gått bra och Wilmer har kunnat komma riktigt nära många hundar utan att göra utfall och med några har vi gått egna promenader i triggerfritt område med väldigt bra resultet. Avslappnat, artigt och självklart - hurra!


82331719-A9fD6jpg

Rackorna har även bott på pensionat, första gången för Wilmer och oj vad kul han tyckte att det var. Nästa vecka ska de bo där 2 nätter och jag tror att han redan längtar!
Wilmer har också varit med i en reklam för Eslövs Brukshundsklubb!

Vi har också hunnit med en sväng till Carro Alupo på 6 ben & 1 svans, för att komma vidare med Wilmers träning. Vi fick bra verktyg med oss hem och vi kämpar på! Hon upptäckte en liten hälta och vi har startat en smärtudredning för att se vad som kan ligga bakom. Än så länge har vår veterinär Anders inte hittat något. Tack och lov! Kommer hältan tillbaka så får vi ta tag i det då. Nu njuter vi bara!

Allt gott från rackorna och mig!